VV Spui

De bal rolt weer -op anderhalve meter

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 | Algemeen

Het was even wennen, voor onze jeugdspelers, dinsdagavond 5 mei. Bij aankomst -al in sportkleding- voor de eerste ‘corona'-training’ eerst de handen ontsmetten, kleedkamers en kantine op slot, voetbal op anderhalve meter, direct na afloop naar huis. Ouders moesten buiten de accommodatie blijven.

Maar de bal rolde weer. Het kostte in de aanloop voor veel overleg en geregel om aan alle voorwaarden te voldoen. IVia whatsapp vooral, in de ‘anderhalvemetergroep’. Maar er was ook veel enthousiasme om onze jeugd op het voetbalveld weer in beweging te zetten. De komende weken worden de jeugdtrainingen bij toerbeurt geleid door Mark de Kunder, Henk Koekkoek, Jordy Seghers, Martijn van Lent, Johan Meulbroek en John de Ritter. Met speciale trainingsvormen, creatief als onze trainers zijn.

Vanaf dinsdag 12 mei zijn ook de senioren weer op het veld -eveneens op anderhalve meter en onder alle voorwaarden die tegen corona gelden. Helaas geldt dit (nog) niet voor de wandelvoetballers -doorgaans in de leeftijd van 65+. Weliswaar mogen alle leeftijden op afstand van elkaar buiten sporten, veel versoepelingsregels zijn nog onduidelijk, ook wat betreft de consequenties ervan. Vandaar het bestuur heeft besloten wandelvoetbal vanaf 21 mei mogelijk te maken, onder meer om eerst ervaring op te doen met de nieuwe regels. . 

Op meerdere plaatsen op de accommodatie staat aangegeven welke regels gelden voor voetballers, trainers, bestuurders en ouders/begeleiders. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. De pandemie is niet overwonnen, het virus is er nog steeds en besmettingen dienen te worden voorkomen. Gebruik dus je gezond verstand!

Voor alle duidelijkheid: de duur van de trainingen zal overigens beperkt blijven tot uiterlijk eerste helft juni. Dan begint de jaarlijkse veldsluiting.

 

« Terug naar het overzicht

Relevant nieuws