Mini's stellen zich voor

Gepubliceerd op: 2 oktober 2021 | Algemeen

De nieuwe lichting mini's van Spui stelde zich zaterdag bij aanvang van de competitiewedstrijd tegen MZVC voor aan het publiek, de papa's, mama's, opa's en opa's in het bijzonder. Het werd een vrolijke middag: glijden op het springkussen en meer…

Het was een ideetje van Jordy Seghers, speler van het eerste elftal én docent lichamelijke oefening in het werkzame leven: starten met een lichting mini's als begin van een nieuwe jeugdafdeling. Mini's, dat zijn peuters en kleuters vanaf een jaar of drie. In KNVB-taal: JO-6. jongeren onder zes jaar.

Op woensdag 1 september was de eerste training. Direct een succes, om het met trots te zeggen. Elke week voetballen en spelen 12 kindertjes op het gras van vv Spui aan de Sparksstraat. En de ouders en grootouders? Die komen mee, om te helpen of om een koffietje te drinken.

Het eerste van Spui speelde zaterdag 2 oktober de eerste thuiswedstrijd in de nog prille competitie van het seizoen 2021-2022. Een mooie gelegenheid om de nieuwe aanwinsten en de toekomstige selectiespelers aan het publiek te presenteren. En aan de spelers natuurlijk. Zodoende wandelden de mini's samen met de grote mannen het hoofdveld op voor de aftrap van de wedstrijd. Daarna stond er een speelkussen klaar. En doeltjes en ballen uiteraard. En zo werd het een gezellioge middag voor iedereen. Want het eerste, dat won na een spannende strijd met 2-0.

Marian Witte maakte de foto's.