Nieuwe coronaregels leggen competitie stil

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 | Algemeen

Vanaf 14 oktober liggen de competities voor vier weken stil. Dit geldt ook voor trainingen, jeugd onder 18 jaar uitgezonderd.  Er geldt landelijk voor het openbare leven vooralsnog een gedeeltelijke lockdown.
De stijging van het aantal besmettingen maakte voor het kabinet strengere regels onontkoombaar. Sport is een van de sectoren die de dupe is van onverantwoordelijk gedrag, het negeren van de afstandsregel van 1,5 meter in het bijzonder. Eerder gingen de kantines al dicht en was bezoek langs de velden niet mogelijk. Nu zijn behoudens betaald voetbal alle wedstrijden en trainingen verbonden. Er is een uitzondering: jeugd onder 18 mag wel trainen.

Het betekent voorlopig vier weken (tot 12 november, met mogelijkheid tot verlenging) geen voetbal om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren.
In het kort zijn de spelregels voor het sporten vanaf 14 oktober 22.00 uur:

VV Spui verwacht van leden dat zij de maatregelen respecteren. Wijs elkaar op de regels.
Hieronder volgt nogmaals het geactualiseerde protocol (per 14/10) binnen onze club: