Nieuwe wet gegevensbescherming

Gepubliceerd op: 2 mei 2018 | Algemeen

Op 25 mei 2018 treedt de Europese privacywet in werking. Centraal staat de bescherming van persoonsgegevens. Elke vereniging moet voldoen aan de voorwaarden.
Spui heeft daarvoor een privacyverklaring opgesteld en op deze website geplaatst. Deze verklaring is een korte samenvatting van de maatregelen die intern zijn genomen om de bescherming van persoonsgegevens van leden, leden-vrijwilligers, sponsors en leveranciers te waarborgen.

De wet kent drie belangrijke thema’s:

1. Het bewaren van persoonsgegevens
  2. Het beschermen van persoonsgegevens
  3. Het melden van datalekken bij de toezichthouder

Alle afspraken die een organisatie hierover maakt, moeten worden vastgelegd in een plan dat inzichtelijk is voor leden. Sportverenigingen moeten kunnen aantonen dat ze op een correcte manier omgaan met persoonsgegevens. De wet wordt gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij voeren de controles uit en nemen maatregelen wanneer er een datalek heeft plaatsgevonden terwijl de betrokken organisatie buiten de vastgelegde procedures heeft gehandeld.

Op deze website staat de Privacyverklaring VV Spui / Omgang persoonsgegevens