Open brief aan inbreker

Gepubliceerd op: 20 maart 2020 | Algemeen

Dag inbreker,
In de nacht van woensdag op donderdag bent u bij onze vereniging op bezoek geweest, ontdekten we vrijdagmorgen. Zo tegen het krieken van de dag kwam u langs, blijkt uit de opnames. Helaas had u uw komst niet aangekondigd. Dan hadden wij u kunnen ontvangen.

Dus nu hebt u uzelf toegang tot onze accommodatie moeten verschaffen. Knap dat u door zo’n bovenlicht kunt. Atletisch vermogen, u moet haast wel goed getraind zijn. We betreuren natuurlijk het grove geweld en uw vernielzucht. U hebt echt een ware ravage aangericht, kijk nog eens naar de foto’s. Maar dit schijnt bij uw geaardheid te passen, zo maken we althans op uit krantenverhalen over gedragingen van uw collega’s bij deze ongewenste bezoekjes.

Gelukkig hangen er hier en daar wat beveiligingscamera’s -behalve de twee die u hebt opgemerkt nog een paar. Die zijn wat beter verstopt. Maar natuurlijk had u uzelf volgens de etiquette van uw beroep wel gekleed op uw bezoek. Maar toch zie je leuke dingen, als je die filmpjes bekijkt.

We moeten vaststellen: u bent wel heel krachtdadig te werk gegaan, nadat pogingen om gesloten deuren voor u te openen mislukten. Want alweer helaas: we hadden al enige ervaring met uw beroepsgroep en dan probeer je je als club toch wat beter voor te bereiden. Want zo heel erg veel hebben we niet.

Dat u dat dubbele glas stuk hebt kunnen rammen -pffft. De gruzelementen -mooi woord trouwens- lagen echt overal. Jammer genoeg hebt u niet de tijd kunnen vinden om wat op te ruimen. Eerlijk gezegd, een verbeterpuntje misschien: we begrijpen niet waarom u zoveel kasten en laden moet leeg krauwen.

Evenmin begrijpen we waarom u juist een wereldwijde crisis kiest voor uw bezoek. U kent toch ook de maatregelen om besmettingen tegen te gaan? Elkaar helpen deze zware periode door te komen. Binnenblijven. Thuiswerken.

Maar we hebben een goed voorstel. We nodigen u uit. Als de wereld er in is geslaagd corona te bezweren, belt u ons voor een goed gesprek. Op een fatsoenlijk uur vanzelf. Dan kunt u ons vertellen over uw motieven en beweegredenen in nachtelijke tijden op ongewenst bezoek te gaan. Zo’n uitnodiging kunt u toch niet weigeren. Het zou aardig zijn als u dan ons geld en onze spullen mee zou nemen. Dus tot dan. Wij zorgen dat uw puinhopen zijn opgeruimd en hersteld. De koffie zetten we vers.