Outdoorsoccertoernooi gaat niet door

Gepubliceerd op: 21 maart 2020 | Algemeen

Bestuur en Soccercommissie van vv Spui hebben helaas moeten besluiten de veertiende editie van het Jan Snel Outdoorsoccertoernooi op 21 en 22 mei te schrappen.
Als organisatie wil de vereniging in verband met het coronavirus geen risico nemen. Daarnaast gelden ook praktische problemen.

Zoals bekend zijn competities tot en met 6 april stilgelegd. Er wordt rekening gehouden met verlenging van de voetbalstop. Maar zelfs indien na 6 april de hekken van de voetbalaccommodaties open mogen, gelden ingelaste speeldagen voor inhaalwedstrijden. Een van deze data is Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei. Dit is de topdag van het soccertoernooi.

Dit jaar zou ‘wandelsoccer’ aan het programma worden toegevoegd, seniorenvoetbal met deelnemers vanaf 60 jaar.

Voor vv Spui is het Jan Snel Outdoorsoccertoernooi van belang. Het evenement is onder spelers bovendien populair. Vandaar dat wordt bezien of er alternatieven mogelijk zijn. Soccercommissie en bestuur onderzoeken de komende weken mogelijkheden om het toernooi anderszins te organiseren. Mits voetbal wordt hervat, is een mogelijke optie uitstel naar eind juli/begin augustus, bij aanvang seizoen 2020-2021.