Spui eert Sietse de Smet met eigen straatje

Gepubliceerd op: 21 april 2019 | Algemeen

Legendarische vrijwilliger Sietse heeft zijn eigen bordje bij vv Spui

SPUI - Na de voetbalvereniging Goes waar op sportpark 't Schenge sinds 2017 een pad vernoemd is naar de legendarische keeper Frans de Munck, eert nu voetbalvereniging Spui op haar sportpark de legendarische oud-voetballer en vrijwilliger Sietse de Smet (80) met het 'Straatje van Sietse'.

Zaterdagmiddag na de competitiewedstrijd van de plaatselijke trots tegen Wemeldinge klom Sietse zelf het trapje op om aangedaan en ook blij verrast zijn naambord te onthullen. Hij stopte dit seizoen als vrijwilliger. Geboren en getogen in het gehucht tussen Axel en Terneuzen bracht hij een groot deel van zijn leven door op de velden en in de kantine van de vv Spui. "Wat hij voor onze club betekend heeft is van onschatbare waarde", roemde voorzitter Peter Oggel de vrijwilliger. “Niet alleen als speler maar zeker als manusje van alles. Met zijn pensionering in 1996 kwam er alle tijd voor 'zijn’ clubje. Minimaal twintig uur per week zorgde hij voor de nieuwbouw en alle andere klusjes die bij het onderhoud van de accommodatie kwamen kijken.”

Op trainingsavonden draaide Sietse kantinedienst. Zijn sterke verhalen die hij steevast begon met de openingszin ‘Ik zal het nooit vergeten’, zijn al sterk geworteld binnen de vereniging. Sietse zelf vond zijn inspanningen voor de dorpsclub maar normaal ,, Ach, je moet toch wat te doen hebben, naar uren moet je niet kijken". Het bestuur van Spui wil Sietse de Smet met het 'Straatje van Sietse' eeuwigheidswaarde geven. Oggel: ,,Daarnaast is hij een voorbeeld en inspiratie voor huidige en toekomstige vrijwilligers zonder wie verenigingen niet kunnen bestaan.” (bron: PZC. BNdeStem)