Spui en Bodyline starten wandelvoetbal

Gepubliceerd op: 26 september 2018 | Algemeen

55+ en zin in een balletje trappen?

SPUI/TERNEUZEN – Als eerste voetbalvereniging in Zeeuws-Vlaanderen start VV Spui in samenwerking met Healthcenter Bodyline met wandelvoetbal voor senioren. De trainingen met als thema ‘Lekker een balletje trappen’ staan onder de professionele begeleiding van fitnesstrainer en senioreninstructeur Martijn van Lent.

Wandelvoetbal is een snelgroeiende voetbalvorm voor mannen vanaf 50-55 jaar. Lichamelijk contact is verboden en spelers mogen niet hard rennen, waardoor blessures worden voorkomen. In Nederland bieden inmiddels 250 verenigingen wandelvoetbal (of walking football) aan; inmiddels hebben ook 22 betaaldvoetbalclubs een eigen ‘Oldstarsteam’.  Opgeteld zijn landelijk meer dan 3600 spelers actief tussen 55 en ver boven de 70 jaar die van voetbal maar ook van sociaal contact en van de gezelligheid van de ‘derde helft’ houden.

Zeeland was tot voor kort een witte vlek, de enige provincie waar wandelvoetbal niet mogelijk was. Deze maand is Heinkenszand als eerste gestart, Spui volgt nu in Zeeuws-Vlaanderen. Voorzitter Peter Oggel heeft daarvoor samenwerking gezocht met Bodyline als professionals in sportbegeleiding en -training. “Bodyline is een sterke partner met verstand van zaken. Daarnaast is Bodyline ook een uithangbord om wandelvoetbal op te zetten. En onze accommodatie biedt alle ruimte en mogelijkheden. We waren het snel eens.”

Bodyline-eigenaar en algemeen directeur Pim Lexmond ziet de sportieve en sociale meerwaarde van wandelvoetbal voor ouderen. “Wandelvoetbal heeft een positieve invloed op het psychische, fysische en sociale welzijn van senioren. Een prima sport dus om fysiek en mentaal fit te blijven. Als mijn werk het toelaat, ga ik zelf ook meedoen.”

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen in de leeftijdsgroep. Martijn van Lent (24) is aangesteld om de trainingen op te zetten en te begeleiden. De 24-jarige fitnesstrainer is enthousiast. “Het gaat vooral om meedoen en spelplezier. Lekker een balletje trappen, dat vat alles goed samen. We beginnen met een ochtend in de week, maar bij voldoende belangstelling pakken we ook dinsdagmorgen erbij. Ik zie het helemaal zitten.”

Aanmeldingen en info: martijn@healthcenterbodyline.nl of voorzitter@vvspui.nl