VV Spui

Spui in 2021 weer tussenstop Ride for the Roses

Gepubliceerd op: 16 november 2020 | Algemeen

VV Spui fungeert in 2021 opnieuw als tussenstop en halteplaats voor Ride for the Roses. Spui ontvangt deelnemers aan de afstanden 25 en 50 kilometer. Met de fietstocht wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De rit is op 12 september. 

Kanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Een derde deel van alle Nederlanders krijgt te maken met kanker. De laatste jaren is veel vooruitgang geboekt in behandeling, maar voor wetenschappelijk onderzoek is en blijft veel geld nodig. Bestaande behandelingen kunnen worden verbeterd, nieuwe moeten worden ontwikkeld. Met de Ride for the Roses wordt landelijk geld opgehaald, met name voor onderzoek dat KWF Kankerbestrijding laat uitvoeren. Het fietsevenement is symbool voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. Iedere deelnemer ontvangt aan de finish een roos. 

Uitgezonderd in 2020 als gevolg van de coronapandemie, wordt de Delta Ride for the Roses sinds 2008 elk jaar in Zeeland verreden. Gestart is met een toertocht vanuit Goes, maar inmiddels zijn er diverse evenementen ontstaan. Er zijn twee Zeeuwse varianten: Ride for the Roses Midden-Zeeland en Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast is er ook een Ladies Night Ride.

Aan de Zeeuws-Vlaamse editie nemen 3000 fietsers deel. Van deze deelnemers zullen er naar verwachting 1250 de afstanden 25 of 50 kilometer fietsen. VV Spui zal zich goed voorbereiden op de ontvangst van 1250 wielrijders, en eventueel aanhang. Van de inwoners van Spui, die van de Sparksstraat in het bijzonder, wordt medewerking gevraagd. Bewoners zullen tijdig worden geinformeerd. Voor vragen kunt u altijd terecht bij het bestuur.

« Terug naar het overzicht