Update: vanaf 5 juni mag in het voetbal weer (bijna) alles

Gepubliceerd op: 30 mei 2021 | Algemeen

Vanaf zaterdag 5 juni kunnen senioren weer volledig trainen en binnen de club onderlinge wedstrijden spelen, zonder verdere beperkingen. Ook start voor teams t/m 17 jaar de Regiocup, een reeks regionale wedstrijden. Ook kleedkamers gaan weer open.

Nederland komt langzaamaan uit de pandemie, en dat geldt ook voor de buitensporten. Vanaf 5 juni worden de meeste beperkingen opgeheven, enkele nog wel onder voorwaarden.

Voor de jeugd wordt de Regiocup gespeeld op 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni.

Voor senioren geldt dat traininingen en onderlinge wedstrijden zonder beperkingen voor groepsgrootte en 1,5 meter afstand kunnen worden afgewerkt. Er zijn nog geen wedstrijden toegestaan tegen andere verenigingen.
Helaas geldt voor onze vereniging dat de velden worden gesloten voor de rust- en onderhoudsperiode. De gemeente Terneuzen heeft de data vastgesteld als volgt:
• trainingsvelden - van maandag 19 april tot en met zaterdag 17 juli 2021
• speelvelden – van maandag 21 juni tot en met maandag 23 augustus 2021.

De kantines en de kleedkamers kunnen ook weer open, en er mag worden gedouched. Daar geldt wel de afstand van 1,5 meter, evenals op terrassen. Voor sportverenigingen gelden dezelfde regels als in de reguliere horeca.

De verwachting is dat uiterlijk ingang september alle nbeperkingen worden opgeheven, uiteraard afhankelijk van ontwikkelingen. Maar volgens ‘Den Haag’ is tegen die tijd iedereen die dat wil gevaccineerd.