Voetbal kan weer, maar virus is er nog

Gepubliceerd op: 17 juni 2020 | Algemeen

Vanaf 1 juli zijn de maatregelen tegen het coronovirus verder versoepeld. Alle binnen- en buitensporten zijn weer mogelijk, ook in wedstrijdverband. Maar: buiten de het veld blijft de afstand van anderhalve meter bgehandhaafd. Houd daar dus rekening mee, zeker in kantine en kleedkamers.

“We krijgen meer ruimte omdát we afstand houden”, aldus Mark Rutte woensdag 24 juni bij de persconferentie over de versoepeling van de maatregelen. De premier benadrukte daarbij dat vanaf 1 juli weliswaar veel weer mag en kan, maar dat de afstandsregel onverkort blijft geleden om besmettingen te voorkomen.

Voetbal keert langzaam terug naar normaal. Op de velden van Spui werd tot de gemeentelijke sluiting in juni alweer enthousiast getraind, van jong (JO15) tot oud (wandelvoetballers).

Vanaf juli gaat het hek dus verder open. De kantine mag weer van slot, evenals kleedkamers inclusief douche- en toiletgelegenheid. De afstand van anderhalve meter blijft onverkort van krachtt, máár voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meterregel tijdelijk worden losgelaten.

Voor Spui opent het seizoen 2020-2021 officieel op zaterdag 8 augustus; daarvoor zullen maatregelen worden genomen en oplossingen worden bedacht om de afstand te waarborgen. Van onze leden verwachten we een positieve instelling.

Spelregels voor sport in het kort:

Meer informatie op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport