VV Spui

VV Spui tussenstop bij Ride for the Roses

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 | Algemeen

VV Spui is op zaterdag 13 juni tussenstop en halteplaats voor het jaarlijkse fietsevenement Ride for the Roses. Spui ontvangt deelnemers aan de afstanden 25 en 50 kilometer. Met de fietstocht wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Een derde deel van alle Nederlanders krijgt te maken met kanker. Iedereen kent wel iemand die deze ziekte heeft.Kanker is een van de belangrijkse doodsoorzaken in Nederland. De laatste jaren is veel vooruitgang geboekt in behandeling, maar voor wetenschappelijk onderzoek is en blijft veel geld nodig. Bestaandd behandelingen kunnen worden verbeterd, nieuwe moeten worden ontwikkeld. Met de Ride for the Roses wordt landelijk geld opgehaald, met name voor onderzoek dat KWF Kankerbestrijding laat uitvoeren. Het fietsevenement is symbool voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. Iedere deelnemer ontvangt aan de finish een roos. 

Sinds 2008 wordt de Delta Ride for the Roses elk jaar in Zeeland verreden. Gestart is met een toertocht vanuit Goes, maar inmiddels zijn er diverse evenementen ontstaan. Er zijn twwee Zeeuwse varianten: Ride for the Roses Midden-Zeeland en Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast is er ook een Ladies Night Ride.

De editie 2020 wordt vermoedelijk een speciale tocht. Voor de eerste keer wordt getracht om fietsers door de Westerscheldetunnel te laten rijden. Dit gaat alleen om de langste afstand van 120 kilometer. De deelnamers aan de overige afstanden (25, 50 en 80 kilometer) blijven in de eigen regio boven of onder de Westerschelde.

Aan de Zeeuws-Vlaamse editie nemen 3000 fietsers deel. Van deze deelnemers zullen er naar verwachting 1250 de afstanden 25 of 50 kilometer fietsen. Na start in Terneuzen komen deze fietsers op 13 juni aan het eind van de morgen, begin van de middag langs het sportpark Spui. De route loopt vanaf de Pootersdijk, via het tussenpad naar de Sparksstraat.

VV Spui zal zich goed voorbereiden op de ontvangst van 1250 wielrijders, en eventueel aanhang. Van de inwoners van Spui, die van de Sparksstraat in het bijzonder, wordt medewerking gevraagd. Bewoners zullen tijdig worden geinformeerd. Voor vragen kunt u altijd terecht bij het bestuur.

« Terug naar het overzicht

Relevant nieuws