VV Spui

Wandelvoetbal lijkt aan te slaan (+ filmpje!)

Gepubliceerd op: 15 november 2018 | Algemeen

Spui en Bodyline startten begin oktober gezamenlijk met wandelvoetbal. Inmiddels trappen zeventien 55-plussers elke donderdagmorgen een balletje, met een koffietje voor en na. 

55+ en zin in een balletje trappen… is het thema van het project wandelvoetbal, of walking football, de offiële benaming. Dat thema zegt eigenlijk alles: een gezellig potje voetbal voor senioren, zonder veel risico op blessures. Martijn van Lent, (senior)instructeur van healthcenter Bodyline verzrogt elke donderdagochtend een afwisselende training. Klik voor de film op de volgende linkhttps://files.vvspui.nl/files/CTV_wandelvoetbal.mp4 

Met succes. Op de eerste training begin oktober tien deelnemers, ruim een maand later zijn dat er al 17. De voorzichtige conclusie -de winterperiode moet nog beginnen- is dat wandelvoetbal ook in Zeeuws-Vlaanderen een succes kan worden..Dan gaat het niet alleen om aspecten van sportiviteit, bewegen en gezondheid, maar ook van sociale contacten. 

Wandelvoetbal is een snelgroeiende voetbalvorm voor mannen vanaf 50-55 jaar. Lichamelijk contact is verboden en spelers mogen niet hard rennen, waardoor blessures worden voorkomen. In Nederland bieden inmiddels 250 verenigingen wandelvoetbal (of walking football) aan; inmiddels hebben ook 22 betaaldvoetbalclubs een eigen ‘Oldstarsteam’.  Opgeteld zijn landelijk meer dan 3600 spelers actief tussen 55 en ver boven de 70 jaar die van voetbal maar ook van sociaal contact en van de gezelligheid van de ‘derde helft’ houden.

Wandelvoetbal heeft een positieve invloed op het psychische, fysische en sociale welzijn van senioren. De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen in de leeftijdsgroep. Leden van vv Spui en Bodyline trappen gratis een balletje mee, niet-leden betalen vijf euro per training.

Aanmeldingen en info: martijn@healthcenterbodyline.nl of voorzitter@vvspui.nl

 

« Terug naar het overzicht

Relevant nieuws