VV Spui

Weer uitstel, nog twee opties voor herstart competities

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 | Algemeen

Het blijft wennen, een leven zonder voetbal. Helaas zal die bal in  elk geval tot 10 februari niet rollen op basis van de verlengde maatregelen van het kabinet. Afwachten dus, helaas.

De KNVB heeft op woensdag 13 januari na de verlenging van de lockdown met drie weken twee opties gepubliceerd om de competities toch te hervatten. Deze verklaring volgt hieronder: 

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. 

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

« Terug naar het overzicht

Relevant nieuws