Zilveren Schoen voor Jeroen Dees

Gepubliceerd op: 19 mei 2020 | Algemeen

Jeroen Dees heeft dinsdag 19 mei de Zilveren Schoen gekregen, de jaarlijkse onderscheiding van vv Spui voor de Vrijwilliger van het Jaar. Voorziter Peter Oggel reikte de Schoen uit voor aanvang van de gezamenlijke training van eerste, tweede, en derde selectie plus JO19.

Het was een bijzonder uitreiking dit jaar. Normaal komt de verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar na afloop van de Wedstrijd van Sietse, de jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen oud-spelers van Spui. Deze ontmoeting is vernoemd naar Sietse de Smet, tot voor enkele jaren topvrijwilliger van de vereniging.

Maar dit seizoen was er in verband met de coronacrisis geen Wedstrijd  van Sietse. Toch besloot het bestuur dat de Zilveren Schoen uitgereikt moest worden als waardering voor de vrijwilligers die steeds voor de vereniging in de weer zijn. Vrijwilligers, zonder wie een vereniging niet kan bestaan. De onderscheiding bestaat sinds 2001, de winnaar wordt geheel onafhankelijk geselecteerd op basis van een aantal criteria.

Jeroen Dees heeft zich de afgelopen jaren vooral ingezet voor de jeugd, in het afgelopen seizoen in het bijzonder voor JO19. Hij stond mede aan de wieg van het samenwerkingsverband met Vogelwaarde. Daarnaast verrichte hij voor de club tal van andere werkzaamheden en klusjes. De Zilveren Schoen staat daarmee verdiend voor een jaar in huize Dees.