Oldstars Spui winnen van KV Mechelen

Gepubliceerd op: 25 oktober 2019 | Oldstars (Wandelvoetbal)

De wandelvoetballers van vv Spui hebben vrijdagochtend in een spannende wedstrijd hun leeftijdsgenoten van KV Mechelen met 1-0 verslagen. Voorjaar 2020 gaat Spui naar Mechelen voor een potje wandelvoetbal.

Spannend, dat was het vrijdagochtend totdat het eindsignaal van de goedleidende  scheidsrechter Levien de Groote klonk en de overwinning zeker was. Tot die laatste minuut drong Mechelen aan om de gelijkmaker te forceren, onder meer met drie vrije trappen pal voor het doel van Spui. Het bleef uiteindelijk 1-0..

Beide walkingfootballploegen speelden voor ruim dertig 30 toeschouwers, in een heerlijk zonnetje, en op het strakke veld van Spui (25x40 meter) konden de 17 mannen en één dame met soms technische hoogstandjes laten zien dat voetbal ook mogelijk is tot ver boven de leeftijd van 60-65 jaar.

In mei speelde Spui in Mechelen. Dat werd een klinkende overwiinning voor de bezoekers. Een gewaarschuwd team telt echter voor twee en de KV Mechelen toonde in Spui een flinke vooruitgang met compact voetbal vanuit de verdediging, loerend op een uitval.
De eerste grote kans was voor Spui. In de 3e minuut passeerde Jaap de Regt zijn tegenstander en legde de bal terug op Gijs Fieret, die van dichtbij op de laatste man schoot. De thuisploeg had optisch een overwicht, maar kwam maar niet tot scoren. Paul Kouijzer was nog erg dichtbij de 1-0, maar zijn schot trof de paal. Scheidsrechter De Groote keurde een doelpunt van Willem Nieuwets onverbiddelijk af, omdat een speler van Spui te snel over het veld ‘wandelde’.
Tot scoren kwamen we dus niet. Ruststand 0-0. Mechelen had tot dan nauwelijks nog geen kans gecreëerd, uitgezonderd een schot van net over de middellijn.

Na de rust schroefde Spui het baltempo op aan de hand van Arnold Seghers en Paul Kouijzer, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Mechelen bleef stug verdedigen. Uiteindelijk kwam de verdiende treffer er toch. Met nog een kleine 10 minuten op de klok stuurt Piet Gans met een goede steekbal Jaap de Regt weg die, na een goede aanname, de bal laag in de korte hoek schoot: 1-0!
Mechelen probeerde nog wel, maar meer met de moed der wanhoop. Spui stond op scherp, met Marc Vermeirssen als bewaker op de doellijn. Spui Walking Football speelde de partij rustig uit en ontving na afloop het verdiende applaus van het publiek.

Na de douche werd het in de kantine nog erg gezellig met belegde broodjes, vééél kopjes koffie en een enkel pintje voor de Belgen. De mannen van Spui en hun partners stapten aansluitend  in de auto voor een gezamenlijk etentje bij brasserie De Fabels in Zelzate, een van de sponsors van het team. En daar bleef het nog lang onrustig...

Mechelen bedankt voor de sportieve wedstrijd. Patrick, Eric en Peter, bedankt voor de goede zorgen. Jaap, bedankt voor levering van de broodjes en de krentenbollen. Levien bedankt voor de goede leiding. Tot de volgende keer.

Martijn van Lent (tevreden trainer-coach)